Om Malta

Malta - ön i hjärtat av medelhavet

Malta består av tre öar Malta, Gozo och Comino. Malta är den största ön.

Spåken är engelska och maltesiska, valutan Euro, huvudstad är Valetta där all busstrafik utgår från och man kör på vänster sida...

Öarna erbjuder mycket att att uppleva historiskt då Malta haft en brokig historia med många erövrare, Fenicier, Kartager, Romare, Bysantinier, Normans, Aragoneser, St. Johns riddare, fransmän och slutligen engelsmännen. Listan är lång på ställen att besöka.Ta en titt på länkarna till höger så kan du få lite ideer.

Känner man sig mätt på det historiska kan man bara koppla av och njuta av sol och bad. Ön har två större sandstränder, i Mellieha Bay och Golden Bay. Snorkling och dykning kan man ägna sig åt i Blue Lagoon vid Comino samt Blue Grotto. Bad från klippor kan man hitta nästan överallt, även mitt i Marsascala.

För barnen rekommenderas ett besök på Popeye Village där filmen om Karl-Alfred spelades in med Robin Williams i huvudrollen.

Framåt kvällen hittar man alltid någon restaurang som passar ens smak eller plånbok, detta på grund av alla influenser av olika kulturer. En av de speciellt Maltesiska rätterna är 'Rabbit stew' som man bör testa. Det finns även ett stort utbud av fiskrestauranger. Närheten till Italien gör att pastarätter till ett bra pris serveras på många restauranger.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)